Intrebari frecvente

Test

Definitii

Aceasta latura a stomatologiei include tratamentul unei game vaste de probleme ale dentitiei: tratarea cariilor simple sau cu complicatii, cariilor superficiale sau profunde, obturatii coronare fizionomice, inserarea pivotilor intraradiculari pentru consolidarea structurii interne a dintelui, reconstituiri coronare, pulpectomii si obturatii ale canalelor radiculare, tratamentul abceselor dentare, extractii dentare, etc. Camera video intraorala wireless permite fotografierea si stocarea in calculator a imaginilor din interiorul cavitatii orale. Aceasta permite o vizualizare eficienta de catre pacient a tuturor afectiunilor dentare prezente si ajuta la luarea unor decizii terapeutice corecte. Imaginile pot fi vizualizate atat inainte, cat si dupa tratament, observandu-se astfel evolutia tratamentului.Profilaxia reprezinta metoda de prevenire a bolilor stomatologice si cuprinde manopere de identificare si indepartare a factorilor nocivi (placa dentara, tartru si resturi alimentare) de pe suprafata dentara; Educatie sanitara cu expunerea metodelor de periaj si a mijloacelor suplimentare de igienizare in functie de varsta si situatia clinica a pacientului; Dispensarizarea si urmarirea gradului de igiena, precum si evaluarea acestuia cu ajutorul revelatorilor de placa bacteriana; Sigilari dentare ale dintilor integri, locale sau generalizate la intreaga arcada, metoda eficace de prevenire a cariei dentare prin reducerea riscului cariogen; Igienizarea dintilor prin detartraj complex cu generatorul de ultrasunete si propulsorul de bicarbonat de sodiu, mijloace eficiente de prevenire a afectiunilor dentare si in special parodontale.Cabinetul nostru are in dotare doua tipuri de aparate:
- Detartror ultrasonic: indepartarea tartrului prin intermediul vibratiilor ultrarapide;
- Air Flow: foloseste aerul sub presiune pentru a proiecta apa care contine particule fine de bicarbonat de sodiu asupra suprafetei dintilor, indepartand astfel tartrul dentar si pigmentatiile inestetice.
Scopul tratamentului ortodontic este o imbunatatire a esteticii si o mai buna functionalitate a aparatului dento-maxilar. Acest tratament se poate aplica atat copiilor, cat si adultilor care prezinta dereglari ale alinierii dintilor. Dintii nealiniati afecteaza atat zambetul, cat si ocluzia, iar pe termen lung pot avea consecinte daunatoare asupra sistemului digestiv. Asiguram suport pentru aparatele dentare fixe si mobile, atat pentru cele din otel inoxidabil, cat si pentru cele din ceramica, acestea din urma avand o estetica sporita. Efectuam obturatii si tratamente pe dintii temporari sau definitivi ai copiilor intr-o ambianta placuta si relaxanta, reducand anxietatea si stresul pacientilor. De asemenea, realizam tratamente profilactice si educatie sanitara.- igienizarea dintilor cu ajutorul generatorului de ultrasunete si a propulsorului de bicarbonat de sodiu. Aceasta este o metoda moderna, eficienta si rapida, ce previne aparitia afectiunilor parodontale si indeparteaza cu succes coloratiile produse de tutun, ceai, cafea, etc.
- albirea profesionala a dintilor prin intermediul lampii cu plasma ce faciliteaza obtinerea unui alb spectaculos, de durata, in timp scurt si fara sensibilitate dentara;
- aplicatii de bijuterii din aur, argint, platina sau diferite cristale.
Protetica dentara
- lucrari protetice ceramice pe aliaje nobile si semi-nobile;
- proteze scheletate cu sisteme speciale de ancorare;
- proteze mobilizabile flexibile.


De ce imi miroase gura?

Nici nu e nevoie. Mai bine discuti cu medicul dentist!
In 90% dintre cazuri mirosul neplacut din gura apare din cauza depunerilor de pe limba, dinti si din cauza resturilor alimentare ramase in cavitatea bucala.
Pentru a rezolva aceasta problema e nevoie in primul rand de o ingrijire foarte atenta a cavitatii bucale si o consultatie la medicul dentist.

Printre alte motive se pot numara:
  - Boli ale organelor ORL
  - Boli ale plamanilor
  - Dereglari hormonale

O alta cauza a mirosului neplacut este gura uscata. In situatia in care saliva este insuficienta, in cavitatea bucala incepe dezvoltarea rapida a bacteriilor anaerobe. Procesul lor de viata formeaza substante care provoaca mirosuri urate. Din aceasta cauza este important ca atunci cand simtiti ca aveti gura uscata sa luati o gura de apa.

Periuta dentara?

Tocmai de acest obiect depinde sanatatea gingiilor si dintilor nostri intr-o foarte mare masura.

Dar cum sa alegem corect din zecile de modele si gama variata disponibila?
Catre ce trebuie sa ne indreptam atentia?

Ca sa raspundem la aceste intrebari vom aborda cateva conceptii gresite.
Total gresit!

De fapt – o periuta nu ar trebui utilizata mai mult de 3 luni de zile.

In cazul utilizarii pe o perioada indelungata, perisorii periutei isi pierd elasticitatea si forma si nu vor mai functiona ca la inceput.
In afara de aceasta, printe perisori, la baza de prindere de maner se depun resturi de pasta de dinti, resturi alimentare plus impuritati din apa de la robinet.
Sa cureti o astfel de periuta e practic imposibil, asa ca mai bine schimbati periuta de 4 ori pe an.
Incorect.

Fiti atenti la cate instrumente foloseste un medic dentist pentru a face o curatare profesionala a dintilor.

E nevoie sa curatam toate suprafetele dentare, chiar si cele greu accesibile. Tocmai din aceasta cauza perisorii periutei au anumite forme.
De exemplu, perisorii de la varful capului periutei vor fi mai lungi pentru a ajunge in locurile mai putin accesibile. Perisorii mai scurti si ma duri sunt facuti pentru spatiile interdentare, linia gingivala si pentru inlaturarea depunerilor si resturilor alimentare. Se mai folosesc diferite insertii din cauciuc pentru o curatare si o finisare eficienta a enamelului dentar.
Astfel, este bine sa alegeti o periuta care contine toate tipurile de perisori pentru a deveni un instrument universal de curatare a dintilor.
Incercati sa gasiti o periuta model mai vechi cu maner drept din plastic si incercati sa va spalati pe dinti.
Periuta va va aluneca din mana, nu va fi elastica, si va traumatiza gingia.

Un astfel de periaj timp de un sfert de minut este irritant.
Dar pentru a avea o igiena buna e nevoie sa periati minimum 3-4 minute.

De aceea e bine sa alegeti o periuta cu un maner ergonomic, cu suprafata anti-alunecare, din polimeri, care sa va permita sa va periati dintii cat e necesar.
De fapt, cantitatea cea mai mare de bacterii nu se cumuleaza pe dinti ci pe tesuturile moi ale cavitatii bucale.

Mai intai de toate, pe limba - aceste depuneri bacteriene de pe limba cauzeaza mirosul neplacut al gurii. Tot ele stimuleaza si imbolnavirile dentare.

Tocmai de aceea este bine sa folosim o periuta care este echipata si pentru curatarea tesuturilor moi.
Fiecare producator de periute dentare propune diferite forme de periute cu anumite caracteristici: pentru molari, pentru spatii interdentare, pentru lustruire, etc.
Sa fim seriosi – nimeni nu isi va peria dintii cu 3-4 periute diferite in timpul unei spalari. De aceea, cand alegeti o periuta dentara incercati sa gasiti un instrument universal capabil sa indeplineasca toate functiile.

Deocamdata nu am vazut o astfel de periuta care sa indeplineasca atatea functii si bine. De aceea, recomandarea noastra este sa folositi doua instrumente: unul pentru curatarea dintilor si al doilea pentru curatarea tesuturilor moi (special conceput).
Go to top